Starting prob, - Page 2 - Canadian Mustang Owners Club - Ford Mustang Forums

5.0L Ford Mustang 5.0L discussion area for heads, rebuilding, tuning, idle issues and all other modifications and performance parts.

Starting prob,

Reply

 
 
 
Old 09-01-2011, 09:43 PM
  #11  
Administrator
 
1low03gt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Ontario
Posts: 17,778
Originally Posted by Whitelion95GT View Post
Yes, I have been told the same from the guys as Lordco. How long does a starter last? I'm sure its the orginal starter.

Thanks, Whitelion
The original can last up to 10 years without issues. The remanufactured ones on the other hand, don't last that long.
1low03gt is offline  
Reply With Quote
Old 09-03-2011, 02:00 PM
  #12  
Moderator
 
ChadStang's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Slave Lake, AB
Posts: 6,728
I agree that it's probably a bad starter. If you take it to a shop they can do a starter draw test and tell you for sure but if it's cranking slow only when hot I can't see it being anything else.
ChadStang is offline  
Reply With Quote
Old 09-03-2011, 07:03 PM
  #13  
CMOC Addict
Thread Starter
 
Whitelion95GT's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Nanaimo BC
Posts: 664
Thanks for all the input, I will get a starter & celinoid on Tues."""

Thanks, Whitelion.
Whitelion95GT is offline  
Reply With Quote
Old 09-04-2011, 11:28 AM
  #14  
I am the post KING
 
Join Date: Feb 2005
Location: Calgary
Posts: 15,245
let us know how it went
SNAKEBITE is offline  
Reply With Quote
Old 10-08-2011, 06:46 PM
  #15  
CMOC Addict
Thread Starter
 
Whitelion95GT's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Nanaimo BC
Posts: 664
Originally Posted by SNAKEBITE View Post
let us know how it went
Yes,I installed a rebuilt starter just the other day & the teck said it was the original starter. He said I was lucky to get 15 years out of the old starter. She now starts up like a champ, I though she started up good when cold but the differance is amazing.

Thanks, Whitelion.
Whitelion95GT is offline  
Reply With Quote
Old 10-08-2011, 08:34 PM
  #16  
Administrator
 
1low03gt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Ontario
Posts: 17,778
Glad you got it all fixed up!
1low03gt is offline  
Reply With Quote
Old 10-08-2011, 10:22 PM
  #17  
CMOC Addict
Thread Starter
 
Whitelion95GT's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Nanaimo BC
Posts: 664
Originally Posted by 1LOW03GT View Post
Glad you got it all fixed up!
Yes, and thanks for the help you where right about it being the starter:

Thanks, Whitelion.
Whitelion95GT is offline  
Reply With Quote
Old 10-09-2011, 03:33 AM
  #18  
CMOC Veteran
 
Join Date: May 2011
Location: St. THomas
Posts: 476
Welcome Whitelion95GT.
You came to the right place for advice.

Last edited by BLKnRD09GT; 10-09-2011 at 03:41 AM.
BLKnRD09GT is offline  
Reply With Quote
Old 10-09-2011, 04:32 PM
  #19  
Moderator
 
ChadStang's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Slave Lake, AB
Posts: 6,728
Great to hear you got it fixed
ChadStang is offline  
Reply With Quote
Old 10-09-2011, 08:50 PM
  #20  
CMOC Addict
Thread Starter
 
Whitelion95GT's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Nanaimo BC
Posts: 664
Originally Posted by ChadStang View Post
Great to hear you got it fixed
Yes, Thanks everyone:

Thanks, Whitelion
Whitelion95GT is offline  
Reply With Quote

Quick Reply: Starting prob,


Contact Us Sitemap Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.