charging system problem,, help! - Canadian Mustang Owners Club - Ford Mustang Forums


Classic Mustang Tech Discussion forum for the Classic Mustang owners

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-15-2015, 03:35 PM   #1
CMOC Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Location: ottawa
Posts: 84
Angry charging system problem,, help!

Hey guys, need help here,, our 67 convertible , that I just almost finished is driving me nuts,, has new alt, I have checked the diagrams , I have looked at a lot of paper work , its a 67 with a 351 stock Windsor, it was originaly a 289 with points, it now has duraspark 2 electronic ignition ,does anyone have a proper scematic of the charging system, im using the 67 diag,, only has 12.32 volts when running and 12.55 when its not,has a new battery, new alternator and a fairly new regulator, any help would be appreciated, its the last thing on the car before I can drive it,, thanks. I suspect it has something to do with the guage,,
Attached Thumbnails
charging system problem,, help!-before-after.jpg   charging system problem,, help!-mustang.jpg  

Last edited by driver1966ma; 06-15-2015 at 03:46 PM. Reason: adding pics
driver1966ma is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2015, 04:49 PM   #2
CMOC Supreme poster
 
Ray Spencer's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: West Kelowna, British Columbia
Posts: 2,338
Ray Spencer is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2017, 12:52 PM   #3
CMOC Newbie
 
barrylink's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Alberta
Posts: 9
charging systems are pretty basic , i would check the ground first then go to the next item. Voltage should be at 14 volts but a poor ground can make life bad, bad brushes in gen/alternator can cause this too. these are cheap fixes .
barrylink is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2017, 11:47 AM   #4
CMOC Rookie
 
kechke's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Welland
Posts: 59
The most common issue with these old cars is bad grounds, look there first.
kechke is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Charging problem McCoy 5.0L 9 06-20-2008 06:47 PM
charging problem,, driver1966ma 5.0L 1 06-03-2008 11:31 PM
Hard Starting - Ignition Problem - Looking for help Brampton 02 GT General Mustang Tech & Chat 3 06-06-2005 03:32 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:01 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.